Preloader


Bitcoin & Crypto – Hová megyünk következőleg?

Sziasztok! WSBKIN ( JANI) vagyok a Cryptofolio Hungary-tól. 
Bitcoin +2.63% $30185, Ethereum +3.53% $2083. Az altok is jelenleg szép megkönnyebbülésen vannak túl, USDT is visszaált az $1-os szintre. Luna bekerült a Mémcoinok kocepciója köré, és jelenleg ezen megy most a hype, hogy a LUNA lesz a következő Shiba Inu. Érdemes rajta tartanunk a szemünket, ugyanis sok örültésgre képes a kripto piac és lehet, hogy egy új hely fog napvilágot látni számára. Jelenleg az altok egy erősebb 50-100% közötti megkönnyebbülésen vannak túl, ezért fontos az, hogyha nem veszel részt a csökkenésekben, akkor még az esélyét se adod meg annak, hogy az alj közelében vásárolj és ne a csúcsokon tedd ezt. Jelenleg sokkal jobb pozícióban vagy, mint az emberek 95%-a. A mostani tanulság alapján, amit a jövőben érdemes szisztematikusan tenni, hogy a pillatanyi ártól, ha skálázni szeretnénk, akkor ezt -70-80% os tartományig kell megtenni. Például Ethereum $4000 éppen, akkor egészen $800-ig kell leskálázni a vételeket.

Fő piac (amerikai részvénypiac)

Látjuk, hogy a VIX, a tőzsde félelemmérője lefelé megy, és ez mindig felfelé irányuló árfolyamlendületet jelez. Láttuk, hogy a Nasdaq 100 épp most szurt felfelé, és reméljük, hogy ez további felfelé irányuló lendületet ad a Nasdaq 100-ban, ahogy a félelem visszahúzódik. De mindig meg kell tartanunk a háromirányú stratégiánkat. Tudnunk kell, hogy mit fogunk tenni, ha az árfolyam felfelé, lefelé vagy oldalazva halad tovább. Láttunk egy kis visszahúzást a kötvényárfolyamokban, és egy kis emelkedést a kötvényhozamokban. Ami igazán érdekes, hogy a DXY elutasítódott. Kezd egy kicsit lejjebb jönni, és ez nagyon túllőtt a célon egyértelműen. Ez egy kicsit annak a jele lehet, hogy az emberek ténylegesen átcsoportosítják a dollárjaikat a piacra. Szóval tartsuk rajta a szemünket. Látjuk, hogy az arany ellenállás alatt van. Arra számítunk, hogy visszajön és újra teszteli azt. Amit az olajnál látunk, hogy felfelé halad, és ez azt jelzi, hogy valójában egy emelkedő trendben van, és valójában leküzdött egy ellenállási szintet, és nagyon jó támogatás van alatta, de mindig számítsunk arra, hogy a dolgok hullámokban mozognak. Soha nem egyenesen felfelé, soha nem egyenesen lefelé mennek. Mindig hullámokban mozognak. És ha megnézzük a put/call arányt, akkor láthatjuk, hogy a piac alapvetően medvés. Ez is kezd túl lőni a célon, általában a piac szeret a többség ellen mozogni, viszont ehhez is időre van szükség.

Bitcoin – BTC/ USDT – Binance

A Bitcoin jelenleg $30227-on kereskedik. Pontosan. Néhány ellenállási vonalat tettem ide Zöld színnel, és a támogatási vonalakat pirosan. Előrehaladtam, és valójában felcímkéztem ezeket a különböző horizontáli szinteket, hogy beszélhessünk róluk, és megszámoztam az ellenállási vonalakat. És ezek a vonalak a CFHMC módszer alkalmazásával jöttek létre. Tehát amit itt valójában csinálunk, az az, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy szerinted milyen szintet fog elérni a Bitcoin árfolyama holnapra? Szerinted egy, vagy kettő, vagy három, vagy szerinted talán 6, vagy 7 vagy 10 stb.. Mit gondolsz? Nagyon jó lenne erről beszélgetni az elite csevegőben. Ez tényleg finomítja a becslési képességedet. Nagyon szorgalmazom, hogy ezt tegyétek, és a közösségünk hihetetlenül támogató. Észre fogod venni, hogy a 4-ik sor különösen vastag. Miért van ez így? Azért, mert ez a piros vonal a WB Modell alsó piros bandjének az értéke. Most mit is jelent ez a piros vonal valójában?

Egy matematikai egyenletet, amely a Bitcoin árfolyamának alját igyekszik megragadni. Néha láthatunk egy áthaladást ezen, ezért mindig figyeljünk oda rá, hogy nem megállításra, hanem elkapásra szolgál. De általában nagyon jól elkapja, és láthatjuk, hogy amikor elkapja, ha keményen esik, akkor általában elég gyorsan visszamegy felfelé, és láthatjuk, hogy a kapitulációs eseményeket is elkapja ez a vonal. Ez nagyon fontos, mert sokan azt mondják, hogy a Bitcoin például $4k-ra megy. Az még messze van. Ez egy matematikai vonal. Tehát ezt jelenti ez a 4-ik vonal. Ezért olyan vastag az első charton. Ez csak egy kontextust ad, amiből kiindulva tovább tudsz haladni. Szóval kérlek, oszd meg velem az elite csevegőben. Mit gondolsz, hol lesz a Bitcoin ára 24 óra múlva?

Ha megnézzük a longokat és a shortokat, láthatjuk, hogy a longok folyamatosan emelkedtek, most pedig oldalaznak, a shortokat pedig csak nemrég kapták meg az ütést és elkezdtek kijönni a piacról. Az elmúlt 24 órában a likvidálások közel $200M-t tettek ki. Ezért nem hagyják a barátok, hogy a barátok tőkeáttételes kereskedést folytassanak, amíg nem szakértők. A short és long pozíciókat mindig likvidálják. Ha a kriptopiacon belül vagy, és tőkeáttétellel kereskedsz, az azt jelenti, hogy nem spotban vásárolsz. Bajban vagy. Csak az a kérdés, hogy mikor törlődik a számlád. Ha szakértő vagy, azt csinálsz bármely piacon, amit csak szeretnél.  Egy dolgot szeretnék megosztani, a piacok nem díjazzák a bizonyosságot. Tehát ahogy egyre több és több longot látunk bejönni, megvan az esélye annak, hogy ezeket a longokat likvidálják, ami negatív árimpulzust hoz a piacon. Jelenleg nagyon sok megbízást tettem a piacra, és szó szerint a jelenlegi ár alatt 70% -ig terjedően tettem őket. Miért van ez így? Várok 70%-os esést? Nem, nem számítok. De egy dolgot tudok, hogy a kriptopiac hihetetlenül változékony. Ha látunk egy kiugrást lefelé, úgy gondolom, hogy az rövid életű lesz. De ha nem, akkor mindig csökkentjük az átlagos vételi árunkat. Amikor egyre lejjebb és lejjebb és lejjebb vásárolsz, akkor valójában csökkented az átlagos vételi árat. És ez mindenképpen egy módja a pénzkeresésnek. 

Amikor azt mondtam, hogy alacsonyra teszem a megbízásaimat, akkor valami hosszú kanócos elutasítást (leszúrást) keresek, ami gyors túladott pattanást eredményez.

   Mert a piacon sok shortra és longra vadásznak, és ezek létrehozzák ezeket a hosszú kanócos lehetőségeket fölfelé és lefelé is. (2021 december 5 hosszú kanóc példa lefelé)  A kriptopiac az intézményekről szól, akik stopokra vadásznak. Tehát a legjobb módja annak, hogy elkerüld a vadászatot, hogy ne vegyél részt ebben, csak spotban. És amit láthatsz időről időre, az egy kaszkádszerű erős csökkenés. Ezeket a leszúárásokat láthatod, hogy milyen gyorsan felvásárolják… nem véletlen….  Ez az abszolút az “arany”, amit kereskedőként keresünk. Sokan nagyon szó szerint vesznek engem. Nem arról beszélek, hogy menjünk be a Dogecoinba és vásároljunk, de ha szereted a Dogecoin-t, akkor abszolút belemehetsz. Egyáltalán nem probléma. Nincs különösebb érdeklődésem egy adott kripto iránt. Csak a technikai mintákat nézem, és csak azt értékelem, hogy mi a legjobb konkrét vétel és a legjobb konkrét eladás a technikai adatok alapján. Amikor az emberek szó szerint veszik a dolgokat, akkor valami olyasmit mondok, hogy nézd, ezt a hosszú kanócos leszúrást, és az emberek a DOGE-ba özönlenek. Kérlek, ne tedd ezt. Végezd el a saját kutatásodat. Ha szereted a DOGE-t, menj rá. Ha pedig nem tetszik, akkor ne menj bele. Ez a te döntésed kell, hogy legyen. Nem támogatok semmilyen kriptoprojektet. A saját döntéseidet kell meghoznod.

FEAR & Greed Index

A kripto Fear and Greed indexet nézzük, oda kell rá figyelnünk, mert a kilences szintet utoljára nagyon régen láttuk. És az hol volt? Az 2020 márciusában volt, szinte szó szerint a kriptopiac fellendülése és szárnyalása előtt. De mi volt ez? Ez volt az amerikai likviditási válság és a covid globális sell off. Láthatjuk, hogy a félelem szó szerint soha nem volt nagyobb a kriptopiacon. És ez valójában nagyon jó, mert az extrém félelem tipikusan egy aljpontot épít. Ez egy nagyon fontos dolog, amit meg kell nézni, mert ha visszatekintünk az ilyen viselkedésre, amit itt láthatunk, ez a hihetetlen eladás, hihetetlen mennyiségű félelem a piacon. Mit jelent ez valójában? Egy felfelé irányuló árlendületet, mivel az árak mindig hullámokban mozognak. Végig nézheted az összes 10 alatti pontot.  Ez nem jelenti azt, hogy ez az abszolút aljpont. A szakemberek az 56-os szabályt alkalmazzák. Ne keressük a csúcsokat, vagy az aljpontokat. Szakértők nem ezt teszik. A Hármas zóna, és a négyes zóna emberek. Nem igazán érdekelnek minket a csúcsok és az aljpontok. Ami minket érdekel, az a kereskedésben való tényleges részvétel. Kérlek, oszd meg velem az elite csevegőben, hogy mit csinálsz most. Tekintettel arra a tényre, hogy a félelem szempontjából nagyon magasan vagyunk, és ez a múltban a helyi aljpontokat jelölte. Mindent beteszel, és még többet? Eladod a pozícióidat, vagy bemész a piacra? Kivársz?  Vagy valami mást csinálsz? Nagyon jó erről beszélni, és a közösségünk hihetetlenül támogató. 

Félelem Vs Kapzsiság

Csak szeretném újra, ha megnéznltek ezt a kis rajzfilmet. Ahogy az árak emelkednek, mindenki nagyon-nagyon boldog, ahogy belép a piacra. És aztán, ó, ne, mi történik? Szétszóródnak. És pontosan ez az a pont, amikor a szakemberek bejönnek és felvásárolják, amit az emberek eladnak. Láthatod, hogy az árak elkezdenek emelkedni, de mindenki elhagyta a piacot. Elhagyták az épületet. De a Smart Money, az intézményi befektetők és a kereskedők biztosan ott vannak. Ez a legjobb hozam-kockázat arány, amit csak kapni lehet. És ahogy az árak tovább emelkednek, az egyes és kettes zóna visszatér a piacra, és a csúcs közelében vásárolnak. És mit csinálnak? Sokan mondták, hogy ők a csúcson való vásárlás és az alján való eladás szakértői. Láthatod, hogy miért van ez így. Miért hagyják el oly sokan a piacot, amikor be kellene lépniük? Mert a retail influencerek ezt mondják nekik. Mi nagyon különbözünk ettől. Itt a számokat nézzük, a statisztikákat nézzük, és csak azt mondjuk, hogy ez egy jó belépési hely statisztikai valószínűségét jelenti.

http://cryptofolio.hu/wp-content/uploads/2022/05/market-sell-off.mp4

Futures Open Interest

 És amikor a Futures ügyleteket nézzük, az Open interestet. Természetesen elvégezzük a nyomozói munkánkat, és átnézzük az egész piacot, és láthatjuk, hogy egy ellenállási szint alatt vagyunk. Itt van, amit én látok. Ha megnézem ezt a chartot, látom, hogy elvesztettük az erős támogatásunkat. Az ellenállás felett voltunk. Az ár nagyon jól ment, aztán volt egy kapitulációs esemény. Egy támasz szintre érkeztünk, és sok támogatási szint van ezen az ár körül is. Elég szépen felfelé pattanhatunk.

3 piac : 1 mindig profitábilis

 És amire jelenleg koncentrálunk, az a BORSOG. Vásárlás a piros időkben, eladás a zöld időkben. Tegnap láttuk, hogy óriási lehetőségek vannak a piacon, de ezek a lehetőségek akkor vannak, amikor a legtöbb ember úgymond elhagyja a táncparkettet. Mindenképpen ki akarjuk használni ezeket a dolgokat, de érzelmi kontroll és érzelmi uralom kell ahhoz, hogy meglássuk ezeket az előnyöket.

Ethereum példa

 Csak hogy kontextusba helyezzem ezt, amikor ténylegesen felhalmozunk, amikor az Ethereum felhalmozását végeztem, sok vételi megbízást helyeztem a piacra, ami egy bizonyos kereskedési formát mutatott. A legutolsó a 805.11-es szintre esett. És az emberek azt mondták volna ezen a ponton, Jani, megőrültél? Miért menne le oda?? ez a dolog megy parabolikus , és még tovább. De nem ez történik a kriptóban. Mindig teljesen az ilyen korrekciókra kell koncentrálnunk. Ezek mindig megtörténnek a kriptóban. És ha valóban ki tudod használni, nos, nem csak profi vagy, hanem hihetetlenül jól fogsz teljesíteni. És a Masterclasson belül is  100%-ig átlátható vagyok. Ha beteszek valamit, és valami betelik, abszolút bemutatom a betelt megbízás bizonyítékát. És ezért van az, hogy amikor az emberek megosztják a kereskedéseiket velem, akkor azt is megmutatják, hogy ez is része az integritásunknak. És ha valaki nem tudja bemutatni a bizonyítékot bármilyen módon, formában , például egy képernyőképet vagy valami hasonlót, akkor nem mutathatom meg nektek, mert még ha meg is történt, akkor is tudnom kell bizonyítani, hogy valóban megtörtént.

Tehát láthatod, hogy még itt fent is úgy tűnt, hogy az Ethereum megfordul és megy tovább, és úgy tűnt, hogy ebben a szakaszban tényleg elég jól halad. Azonban a megbízásokat jelentősen alacsonyabbra egészen 805.11-ig elhelyeztem. Ez egy olyan módja annak, hogy folyamatosan pörgethetjük a megbízásokat. És semmi baj nincs azzal, ha kiveszel egy megbízást, és azt mondod, hogy egy másik kriptóba teszem. Ez rendben van. De mindig mindent meg kell tenned azért, hogy a lehető legbiztonságosabban forgásban legyen a készleted. És a készleted nem más, mint a pénz. Tehát láthatod, hogy nincs semmi baj, ha bizonyos vételi megbízásokat olyan alacsonyra akarsz tenni, amennyire csak tudsz. Ez egyfajta módja annak, hogy mindig legyen némi pénzed a piacon. És a mi definíciónk az izgalomra a késleltetett kitöltés. Ha most megkapjuk ezeket a hosszú kanócos visszautasításokat, a dolgok drámaian javulhatnak az egész kriptopiacon, a részvénypiacon és mindenhol. De ha mégsem, akkor is fedezve vagyunk, és ez az, amit mindig is akartál csinálni. Csak ne feltételezzük, hogy minden pozitív irányba mozog. Várjuk a legjobbat, készüljünk fel a legrosszabbra. Kérlek, oszdmeg velem, hogy hogyan helyezed el a vételi megbízásaidat?

   Milyen mélyre mész lefelé? Hány szintet teszel be? Ez tényleg nagyon jó megvitatni, és ez sok embernek segíthet.

Ezek háromszoros gyémánt fekete pályák, a “kripto síelők” számára. Szóval legyetek óvatosak. Ha van hozzá gyomrod, menj rá. De ha nem, akkor a pszichológiád valószínűleg ki fog rázni.

Kripto Technikai Elemzés

 Amit mi teszünk, az csak azt mutatja be, amit a kriptotechnikai elemzők csinálnak. Felállítják a chartjukat, akár a CFHMC Módszerrel. Aztán megnézzük a külső trendeket, mint például a részvény piacot. Visszamegyünk a kriptopiac belsejébe, és megtaláljuk a piac fókuszát. Láthattuk, hogy a Mana különösen jól teljesít. És ilyen dolgokat keresünk, mert tudjuk, hogy a lehetőségek naponta újraindulnak. Láthatod, hogy a mintafelismerésed fejlesztése mennyire hihetetlenül fontos. De mielőtt vásárolnál és eladnál, el kell sajátítanod az érzelmi kontrollt. Igazán jó kapcsolatot kell kialakítanod a pénzzel. A pénz semleges. A pénz nem rossz, és nem is jó. Csak semleges. És rengeteg olyan program van mindannyiunkban, ami nagyon negatív viszonyt alakít ki bennünk a pénzzel. Meg kell törnünk ezt a kondicionáltságot, és az egyetlen módja ennek az, ha másképp gondolkodunk. És erről szól az igazi gazdagságról szóló rész. És aztán nagyon sok módszertant kell alkalmazni a vásárlásra és az eladásra, és különösen, nagyon jól kell vásárolni. De tudnod kell, hogyan kell eladni is, különben így fennakadhatsz. Csak annyit mondasz majd mindig, hogy HODL, HODL, HODL, HODL.. végig a jóban és a rosszban, mindegy, hogy mi van.


219 szabály

 A 219. szabály nagyon-nagyon fontos. Kérlek, légy kedves magadhoz, és légy kedves másokhoz is. Kedvesnek lenni önmagadhoz azt jelenti, hogy megbocsátasz magadnak. Nem kell mindent tudnod. Warren Buffett nem tudja kitalálni, hogy mikor lesz korrekció. Tehát ha a világ legnagyobb befektetője nem tudja kitalálni, és meg sem próbálja, és ezt sokszor elmondja. Csak azt mondja, hogy ezek az árfolyamok természetes részei. Ne aggódj emiatt. Ha a kereskedés rossz oldalán vagy a százalékos arány rossz oldalán ragadtál, mindig van kiút. Mindig van mód az újjáépítésre.

Igazi jólét

 És úgy építjük újra, hogy a pozitív kiválósági élet trendre összpontosítunk, a valódi gazdagságra összpontosítunk. A pénzt egyenesen a szoba hátsó sarkába delegáljuk. Azt mondjuk, igen, a pénz fontos, de vannak sokkal, sokkal fontosabb dolgok. A belső béke és a külső béke, az, hogy ne kerüljünk konfliktusba más emberekkel, nagyon fontos. Az emberek életük különböző szakaszaiban vannak. Az egyes és a kettes zóna. Az emberek nagyon feldúltnak érezhetik magukat a dolgok miatt, és lehetnek nagyon konfliktusos emberek. Ha ez a helyzet, mindig mutassatok szeretetet. A kedvesség nagyon, nagyon fontos. És nagyon sok erő kell ahhoz, hogy kedvesek legyünk a nem kedves emberekkel. És ez a világ is nagyon kegyetlen tud lenni. De ne veszítsd el közben a tisztességedet és a becsületedet. A nap végén csak légy a legjobb önmagad, aki csak lehetsz. És mindig emlékezz, az élet naponta újrakezdődik. Ami tegnap történt, az elmúlt. Azt leporoljuk, mert megtörtént. És leporolva, csak az számít, hogy mit teszel a mával, és az élet mindig arra vár, hogy készen állj a következő lehetőségr. Sokan azt mondják, hogy ha gazdag leszek, akkor ezt és ezt fogom csinálni, de csak akkor leszünk gazdagok, ha felépítjük a valódi gazdagság alapját, ami támogatja ezt a sikert. És ez az, amit sokan kihagynak. Ha nem építjük fel az alapot, akkor nem tudjuk megtartani. Könnyen jön, könnyen megy. De a nehezen jövő dolgok maradnak. Ezért mondom mindig, hogy meg kell érdemelnünk, amit kapunk. Ha nem érdemeljük ki, akkor csak úgy visszadjuk a piacnak, és nem fogjuk értékelni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *