Preloader

A legfontosabb tudnivalók

  • A szerdai kedvező CPI visszahozta az áramlásokat a piacra, ami a meggyőző Coinbase Premium, a jelentős ETF beáramlások, a CME open interestének nagymértékű emelkedése és a stabilcoin mintelések erős emelkedése révén nyilvánvaló.

  • Fenntartjuk azt az alapesetünket, hogy az ETH ETF-et elutasítják. Az eredménytől függetlenül úgy véljük, hogy ez az ETHBTC számára aljpontot jelenthet, és jó vételi lehetőséget az ETH/ETHE számára az elutasítás utáni gyengeség esetén.

  • A SAB 121 hatályon kívül helyezéséről szóló kétpárti szavazás összességében konstruktív változást jelent a Capitol Hillen. Innen két meglehetősen jó lehetőség kínálkozik: (1) Biden elnök végigviszi a vétóját, a kripto politizálása még kirívóbbá válik, és ez valószínűleg galvanizáló hatást eredményez, vagy (2) Biden enged, nem vétózik, és ez megnyitja az utat a bankok előtt, hogy jobban elkötelezzék magukat a cryptoban, és a kétpárti stabilcoin és piacszerkezeti törvényhozás előtt, hogy átmenjen a Kongresszuson.

  • Ha a demokratikus párt ellenséges szárnya nem enyhíti a cryptoval kapcsolatos nézeteit, akkor a crypto potenciálisan kvázi előrejelző piaccá válhat a közelgő elnökválasztáson.

  • Kereskedési ötlet – az általános piaci feltételek javulásával és az NVDA eredményeinek közeledtével jó alkalom egy taktikai kereskedésre, hogy kihasználjuk az AI-hoz kapcsolódó eszközök potenciális folyamatos lendületét. Úgy gondoljuk, hogy az AKT itt jó kockázat/nyereség arányt képvisel, tekintettel a megfigyelt adoptációra és az AI-hez kapcsolódó részvényekkel való erős korrelációjára.

  • Kereskedési ötlet – az állati lelkek visszatérését várva úgy gondoljuk, hogy helyes megfontolni a memecoinnak való kitettség növelését. A mi választásunk a DOGE és a BONK.

  • Alapstratégia – Véleményünk szerint a május eleji QT csökkentés és a Fed lazító megjegyzései lokális csúcsot jelentettek a DXY-ban, és jobb likviditási feltételeket sugallnak a jövőben, ami kedvező a crypto számára. A közelmúltban újraindult áramlások a biztató CPI adatot követően megerősítik a cryptoval kapcsolatos bikás véleményünket a közeljövőben. A SOL továbbra is az általunk preferált útvonal a large cap béta számára. A jövő héten valószínűleg lehetőséget látunk az ETH gyengeségének kihasználására, miután a SEC valószínűleg elutasítja a spot ETH ETF-et.

A piacra visszatérő áramlások

A múlt héten megvitattuk, hogy az alapesetünk továbbra is az, hogy a likviditásérzékeny eszközök, például a kriptoeszközök feltételei rövid távon javulni fognak, és továbbra is a “Vásárlás májusban” tézisünkre támaszkodtunk, tekintettel a konstruktív setupra.

A (1) egy dovish Federal Reserve, (2) a mennyiségi szigorítás (QT) gyorsított csökkentése és (3) a befektetők várakozásainak megfelelő negyedéves visszatérítési bejelentés (QRA) kombinációja hozzájárult ahhoz, hogy május első néhány hetében a kriptoeszközök fellendülése mellett csökkentek a kamatok.

A kamatlábak csökkenése ellenére azonban a befektetők a közelmúltbeli gyenge foglalkoztatási számok miatt jobb inflációs adatok megerősítését akarták látni – a gyenge gazdaság és a forró infláció olyan keverék, amelyet a befektetők nem akarnak látni. Így a szerdán közzétett, a célnak megfelelő CPI adat, amely előrelépést mutatott a lakhatás és autóinfláció, valamint az áruk terén tapasztalható havi defláció terén, fontos volt ahhoz, hogy a befektetőket visszahozza. Az első piaci reakciók alapján úgy tűnik, hogy a piaci bizalom helyreállt.

Fontos, hogy ez nem csak short fedezés és spekulatív napi kereskedés volt. Az árfolyamok helyzetében azonosítható javulás volt tapasztalható.

A BTC Coinbase Premium hatalmas emelkedését láttuk, ami emlékeztetőül arra utal, hogy az amerikai intézményi befektetők vásárolnak.

Emellett a CME-n közel 1,4 milliárd dollárnyi open interest érkezett, és több mint 300 millió dollár áramlott a Bitcoin spot ETF-ekbe, ami több mint két hete a legmagasabb szintet jelentette, és a 7 napos mozgóátlagot jócskán a pozitív tartományba tolta.

Továbbá a CPI adat óta több mint 600 millió dollárral nőtt a stablecoin teljes piaci kapitalizáció.

Ez rendkívül pozitív fejlemény.

SEC valószínűleg megtagadja a Spot ETH ETF-et

Továbbra is nagyon alacsonynak tartjuk annak valószínűségét, hogy a SEC zöld utat ad az ETH ETF-nek. A legutóbbi határozott valószínűségünk, amit a jóváhagyásra tettünk, 40% volt, de őszintén szólva, ez jelenleg valószínűleg 10% alatt van.

A fő kérdés az, hogy milyen indoklással fogják megtagadni a terméket?

Lehetséges, hogy ugyanarra a korrelációs elemzésre támaszkodnak, mint a BTC termék esetében, vagy valami teljesen új módszerhez folyamodnak. Olyan pletykák keringenek, hogy a Gensler az ETH-t értékpapírként fogja megjelölni. Ez a felszínen halálos csapásnak tűnik a cryptora nézve. Fontos azonban megérteni, hogy a Consensys, a Coinbase és a Robinhood mind aktív jogi eljárásokban vesz részt a SEC ellen, ezért nem valószínű, hogy egy értékpapírként való megjelölés az ETH eltávolítását eredményezné a főbb crypto tőzsdékről. Ne feledjük azt sem, hogy ez egy ügynökségek közötti csatát indítana a CFTC és a SEC között, és ezért inkább tekinthetnénk egy galvanizáló eseménynek, mint bármi másnak.

Ezért úgy gondoljuk, hogy a jövő csütörtök, május 23., az a nap, amikor a SEC várhatóan végleges döntést hoz az ETH ETF-ről, az ETHBTC vételi aljpontjaként fog szolgálni.

A jóváhagyáskor az ETHE-t akarjuk majd felvásárolni a NAV-hoz való azonnali konvergenciája miatt. (PL: https://robinhood.com/us/en/stocks/ETHE/)

Az elutasítással kapcsolatban valószínűleg látunk némi azonnali gyengeséget, de amint a por leülepedik, az ETHE és az ETH részvényekbe is érdemes lesz befektetni. Mi is keresnénk némi ETH béta kitettséget abban az időben.

SAB 121 & Crypto mint előrejelzési piac

Sokak, különösen a Fehér Házban ülők meglepetésére az amerikai szenátus csütörtökön 60:38 arányban megszavazta a SEC alig több mint két évvel ezelőtt bevezetett SAB 121-es szabályzásának hatályon kívül helyezését. A korábban a képviselőház által elfogadott intézkedés most Biden elnökhöz kerül, aki már kijelentette, hogy megvétózza, mivel mindkét kamara nem rendelkezik a vétó felülbírálásához szükséges kétharmados többséggel. Ez jelentős változást jelent a képviselőházi és szenátusi demokratákhoz képest, akik Biden elnök vétóígérete ellenében léptek fel.

Chokepoint 2.0 számos aspektusa a kriptográfia és a szabályozás mélyreható ismeretét igényli ahhoz, hogy felfogjuk a fogyasztókra és az innovációra gyakorolt káros hatásukat, de a SAB 121-el kapcsolatos problémák egyszerűek.

Ez a közlemény előírja, hogy a digitális eszközök letétkezelőinek a letétbe helyezett eszközöket a mérlegükben kell nyilvántartaniuk, eltérve a bankok által más letétbe helyezett eszközök esetében hagyományosan alkalmazott mérlegen kívüli könyveléstől. Ennek eredményeképpen a megfelelő tőkemegfelelési mutatók fenntartásához szükséges tőkekövetelmények megnövekednek, ami a szabályozott betéti intézmények számára megfizethetetlenül drágává teszi a kriptoeszközök letétkezelését.

Ez ahhoz vezet, hogy a szövetségi szinten szabályozott bankok nem tudnak kripto letétkezelési megoldásokat kínálni, ami a letétkezelési szolgáltatások egészségtelen koncentrációját eredményezi néhány nem banki letétkezelő között.

Továbbá ez az ügyfeleket csőd esetén is nagyobb kockázatnak teszi ki, mivel biztosíték nélküli hitelezőkké válnak ahelyett, hogy eszközeiket egy csődtől távoli struktúrában helyeznék el.

Nincs olyan forgatókönyv, amely szerint ez a megállapodás védi a fogyasztókat, elősegíti a tőkeképzést, vagy biztosítja a tisztességes, szabályos és hatékony piacokat (a SEC állítólagos küldetése).

Mivel a SEC a SAB 121-et iránymutatásként adta ki, megkerülte a közigazgatási eljárási törvény által szabályozott szabályalkotási eljárást. Ezért a Képviselőház a Kongresszus felülvizsgálati törvénye alapján állásfoglalást terjesztett elő a SAB 121 hatályon kívül helyezéséről.

Meglepően kétpárti alapon ment át a Házon, 21 demokrata szavazott a szabály érvénytelenítése mellett. Kezdetben kevés optimizmus volt arra vonatkozóan, hogy a szenátusban is átmegy, mivel a szenátus bankbizottságának vezetése nyíltan ellenséges a kriptovalutával szemben, és barátságos a SEC és a prudenciális banki szabályozókkal szemben.

A szavazást azonban a bankbizottság megkerülésével tartották meg, és egy tucatnyi demokrata szavazott Biden vétófenyegetése ellen.

A legkevésbé bíztató tanulság az, hogy a hátrányos helyzetű bankok csak a kongresszus támogatásával tudták elérni. A SAB 121 kétségtelenül ártott a fogyasztóknak, de a bankoknak is ártott, mivel kizárta őket a letéti megoldások kínálatából.

Mi azonban úgy döntünk, hogy ezt egy kedvezőbb szemszögből nézzük. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyszerű fordulat. Ez egy hatalmas győzelem a kripto érdekvédelmi csoportok számára, és talán annak a jele, hogy a SEC elnöke, Gensler túllőtt a célon a SAB 121-el.

Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, ez a minilázadás minden bizonnyal a demokratikus párt Biden/Warren/Gensler szárnyát a kriptovalutával szemben nyíltan ellenségesnek tünteti fel. Úgy gondoljuk, hogy ez vagy megnyitja az ajtót a demokraták előtt, hogy lágyabbá váljanak a kriptoval szemben, és elkezdjenek kétpárti piaci struktúrára és stabilcoinra vonatkozó törvényeket átvinni a Kongresszuson, vagy egyszerűen csak a kripto politizálását fogja fokozni. Ez, a margón, valószínűleg segíti a kriptopárti jelölteket, mivel nem sokan vannak, akik azért mennek el az urnákhoz, hogy tisztán kripto ellenes álláspontra szavazzanak, és eloszlatja azt a képzetet, hogy a kripto megakasztására irányuló szabályozási erőfeszítések nem csak tisztán politikai jellegűek voltak.

Ha az előbbit kapjuk, akkor az nagyszerű a kriptó szabályozási környezetére nézve. Ha mégis vétót kapunk, akkor ez tovább erősíti a kriptot, mint pártpolitikai kérdést, és ahogy közeledünk novemberhez, a BTC valószínűleg továbbra is a makrotrendek szerint fog kereskedni, de a szélesebb kripto ökoszisztéma kvázi előrejelző piacként szolgálhat a választásokra.

Kereskedési ötlet: Akash Network (AKT)

Az Akash Network egy decentralizált felhőalapú számítástechnikai piactér, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságos és hatékony módon vásároljanak és adjanak el felhőalapú számítástechnikai erőforrásokat. Gondoljunk csak az “AirBNB-re az adatközpontok számára”. A Cosmos blokklánc ökoszisztémára épül, és a Tendermint konszenzus algoritmust használja. A natív tokenje az AKT.

Ez egy nyílt forráskódú, decentralizált peer-to-peer piactér a felhőalapú számítástechnikai erőforrások számára. A hálózaton a szolgáltatók felajánlhatják kihasználatlan kapacitásukat, a fogyasztók pedig igény szerint bérelhetnek erőforrásokat, a központosított felhőszolgáltatókhoz képest alacsonyabb költséggel. Az Akash Network célja a felhőalapú számítástechnika demokratizálása azáltal, hogy bárki felhőszolgáltatóvá vagy -fogyasztóvá válhat központi irányítás nélkül. Az alkalmazások biztonságos és hatékony telepítése érdekében a decentralizált hálózaton keresztül a Kuberneteshez hasonló konténerizációs technológiát használ.

Az AKT az Akash Network natív utility tokenje, amelyet kormányzásra, stakingre és a platform felhőszolgáltatásainak cseréjére használnak. A hálózat biztosítására szolgál a Proof-of-Stake (PoS) konszenzuson keresztül, ahol az AKT tulajdonosok stakelhetik a tokenjeiket, és jutalmat kapnak a tranzakciók érvényesítéséért. Az AKT tulajdonosok részt vehetnek a hálózat irányításában a hálózati fejlesztésekkel, inflációs rátákkal és egyéb paraméterekkel kapcsolatos javaslatokról való szavazással. A token fizetési módszerként szolgál az Akash hálózaton belül a szolgáltatók által nyújtott számítási erőforrások bérléséhez.

Egyértelműen növekszik az igény a számítási erőforrásokra, különösen a GPU-kra, a nagy nyelvi modellek (LLM) és más mesterséges intelligencia alkalmazások működtetésére. A mesterséges intelligencia számításában is természetes tendenciák mutatkoznak a központosítás irányába, a GPU-k egyre drágábbak lesznek, a nagy technológiai AI modellek pedig egyre nagyobbak, mivel a nagy mérleggel rendelkezők jobban hozzáférnek a csúcskategóriás chipekhez. Az Akash egyike a számos decentralizált számítási projektnek, amelyek célja a költségek csökkentése és a chipekhez való hozzáférés növelése.

Az Akash Network 2023 végén egy főhálózati frissítésen esett át, hogy lehetővé tegye a mesterséges intelligencia modellek elosztott képzését, ezáltal növelve a hálózat alkalmazhatóságát a mesterséges intelligencia területén.

A 2023 Q4-es összefoglalóban az Akash fejlesztői megemlítik, hogy decentralizált GPU infrastruktúrájukban olyan nyílt forráskódú AI alkalmazásokat tárolnak, mint a “Stable Diffusion XL (SDXL) a képgeneráláshoz és az Akash Chat a nyílt forráskódú nyelvi modellekkel való interakcióhoz”. Azt is állítják, hogy “megnyitják az utat a nyílt forráskódú és engedély nélküli AI alkalmazások új hulláma előtt”.

Továbbá vannak olyan nyílt forráskódú LLM modellek, amelyek bizonyíthatóan Akash GPU-kat használnak modelljeik betanításához, a legjelentősebb a nemrég indított Venice.ai.

Az alábbi képen a hálózati bevételt mutatja AKT-ben kifejezve. Bár a Q4 csúcs óta az aktivitás visszaesett, egyértelműen volt egy fordulópont tavaly szeptemberben, amikor először vezették be a GPU-kat a hálózatba.

A hálózat által tapasztalt alapvető vonzerő hosszú távú hátszelet jelent. Ami a kereskedési lehetőséget illeti, a mesterséges intelligenciával való korrelációja a fontos. Mivel az NVDA eredményei a jövő héten esedékesek, lehetséges, hogy az AI-hoz kapcsolódó kriptok felfutását fogjuk látni a közzététel előtt.

Van precedensünk, amely a BTC-hez viszonyítva erős túlteljesítési mintát mutat az NVDA bevételeihez képest. Az eredmény utáni teljesítmény nagymértékben függ az uralkodó piaci környezettől. Úgy gondoljuk, hogy a környezet egy darabig még kedvező marad az AI eszközök számára, de útközben aktívan átértékeljük.

NVDA Bejelentési Dátum AKT/BTC NVDA
Megtérülés az NVDA bejelentése előtti 7 napban)
2024/02/21 11% -9%
2023/11/21 56% 1%
2023/08/23 33% 8%
2023/05/24 27% 1%
Medián
30% 1%
Megtérülés az NVDA bejelentése utáni 7 napban
2024/02/21 -5% 15%
2023/11/21 10% -4%
2023/08/23 -34% 5%
2023/05/24 78% 24%
Medián
3% 10%

Tekintettel a Meta, az Apple és a Google mesterséges intelligenciával kapcsolatos szüntelen bejelentéseire, nem valószínű, hogy az Nvidia növekedési előrejelzései lassultak. A Goldman Sachs előrejelzése szerint az Nvidia nagy ügyfelei idén összesen 177 milliárd dollárt költenek majd beruházásokra. Így jó okunk van arra, hogy optimisták legyünk a május 23-i eredményhirdetés előtt.

Igen, az AKT a szélesebb piacot megelőzve emelkedett, mivel az AI eszközök bidet kaptak, mielőtt igazán elkezdtük volna látni a kriptopiacra való visszatérést. A chart azonban egyértelműen a kitörés csúcsán van, és ha az NVDA kitör az ATH-ra, akkor az AKT-nek is ki kell törnie.

Kereskedési ötlet: (DOGE & BONK)

Ez a kereskedési ötlet egyszerű, és az idei év Q1-ben hajtottuk végre. Az állati lelkek visszatérésének várakozásával úgy gondoljuk, hogy itt az ideje újra figyelmet fordítani a memecoinokra, mivel azok a spekulációs lelkesedés egyértelmű barométereként szolgálnak.

A legfontosabb különbség most a BONK, a Solana hálózat egyik preferált memecoinja. A BONK-ban való long pozíció indoklása tükrözi a DOGE-ét, de a BONK valószínűleg jobb azonnali emelkedést kínál a SOL közelmúltbeli relatív ereje és a kettő közötti inherens kapcsolat miatt.

Alapstratégia

Véleményünk szerint a május eleji QT csökkentés és a Fed lazító megjegyzései lokális csúcsot jelentettek a DXY-ban, és jobb likviditási feltételeket sugallnak a jövőben, ami kedvező a crypto számára. A közelmúltban újraindult áramlások a biztató CPI adatot követően megerősítik a cryptoval kapcsolatos bikás véleményünket a közeljövőben. A SOL továbbra is az általunk preferált útvonal a large cap béta számára. A jövő héten valószínűleg lehetőséget látunk az ETH gyengeségének kihasználására, miután a SEC valószínűleg elutasítja a spot ETH ETF-et.

Utolsó Újrakiegyensúlyozás

EszközDátumSúlyÁtlagos Beszerzési ÁrJelenlegi ÁrEszköz Hozama
BTC2024.05.0265%338126710099%
ETH2024.05.025%1,577310080%
SOL2024.05.0215%20,16170490%
OP2024.05.022.5%1,272.610%
STX2024.05.025%0,72.1200%
HNT2024.05.022.5%8,984.9-41%
RON2024.05.022.5%4,1782.74-33%
IMX2024.05.022.5%3,282.43-24%

Hozamok

IndulástólÉves
BTC222%52%
ETH100%32%
AlapStratégia187%53%

Taktikai Kereskedési Ötletek

EszközDátumHozam
DOGE2023.12.0786% – LEZÁRVA 2024. 04.06
FIL2024.02.23-26% – LEZÁRVA 2024. 04.18
AKT2024.05.170%
DOGE2024.05.170%
BONK2024.05.170%
Átlag hozam:60%

Kripto Részvények

EszközHozzáadás DátumaHozam
ETHE2023.06.22242%
COIN2023.06.30193%
RIOT2023.06.30-11%
MARA2023.06.3049%
CLSK2024.04.0623%
WGMI2023.06.3011%
MSTR2024.05.0239%

Átlag: 78%

Az alapstratégia egyes elemei mögött álló tézisek rövid összefoglalása:


Bitcoin (BTC): A Bitcoin egy olyan digitális pénzforma, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol a világon, cenzúra nélkül végezhessenek tranzakciókat. Fejlett országokban ez egy népszerű befektetési eszköz, míg a fejlődő országokban akár a hagyományos pénznemek alternatívájaként is funkcionálhat. A Bitcoin rendszere biztonságos és decentralizált, ami azt jelenti, hogy nincs egyetlen központi hatalom, amely irányítaná. Ráadásul hozzájárulhat a zöld energiára való átálláshoz is. A következő nagy változás, amit várunk, az a ‘felezés’, amely 2024 áprilisában esedékes.

Ethereum (ETH): Az Ethereum egy digitális platform, ami lehetővé teszi az úgynevezett intelligens szerződések létrehozását és futtatását. Ez a rendszer alapja lehet egy újfajta, decentralizált internetnek, ahol a felhasználók közvetlenül, közvetítők nélkül cserélhetnek digitális értékeket. Az Ethereum jövőjét egy új típusú befektetési alap, a ‘spot ETF’ piacra kerülése és a dencun frissítés is befolyásolhatja a közeljövőben.

Solana (SOL): A Solana egy gyors és hatékony blokklánc platform, amely különösen alkalmas nagymennyiségű tranzakció kezelésére. Célja, hogy egy gyors, globális és megosztott rendszert hozzon létre. Bár néhányan kritizálják a platformot bizonyos kapcsolatai miatt, a Solana erősnek bizonyult a piacon.

Optimism (OP): Mivel az ETH rétegenként kíván skálázódni, több alkalmazás és felhasználó fog áttérni a layer 2 hálózatokra.

Immutable X (IMX) és Ronin (RON): Mindkét hálózat lenyűgöző vonzerőt mutatott, és a kriptójáték platformok között a kategória vezetői lehetnek. Az ETH ökoszisztéma függelékeként az ETH béta más ízét is kínálják.

Stacks (STX): A Stacks egy innovatív projekt, amely a Bitcoin blokkláncán épül és további funkciókat kínál rajta. A következő fontos események a Bitcoin ‘felezése’ és egy nagy frissítés, amelyek jelentős hatással lehetnek a Stacks sikerére. (nakamotó szintén április)

DOGE (Dogecoin): A Dogecoin egy viccből indult digitális pénznem, amely azonban komoly népszerűségre tett szert. Jelenleg két űrmisszió is kapcsolódik hozzá, ami felkeltette az emberek érdeklődését. Jó lehetőség lehet rövid távon, figyelemmel kísérve a piaci trendeket és az űrmissziók hatásait.

Hélium (HNT: A DePIN egy feltörekvő kriptotéma, amely szerintünk a hagyományos piacokon is hullámokat fog kavarni. A Helium vezető szerepet tölt be ebben a kategóriában, és az 5G termékével a korai vonzerő jeleit mutatta. A Helium a Solana bétát is hozzáadja a portfólióhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *