Preloader

Az Ethereum új token szabványa egy új digitális művészeti koncepciót hoz létre – de vajon jó az időzítés?

A Legfontosabb tudnivalók:

  • A Coinbase hamarosan új okos tárca megoldást indít. A Coinbase saját L2 (BASE) népszerűségének növekedésével a kriptofelhasználók új hullámát szeretné megszólítani.

  • A Fungi egy on-chain művészeti projekt, amely az új ERC-20i tokenszabványt vezeti be, lehetővé téve a Bitcoin Ordinalshoz hasonló egyedi token inscriptioneket (feliratokat). A feliratok hasonlítanak az NFT művészetre , de végtelenül helyettesíthetők.

  • A Fungi egyedi 24×24 pixeles dinamikus gombaképeket generál a tárca $FUNGI egyenlegétől függően, a feliratok minden egyes $FUNGI tranzakció után változnak.

  • Az innovatív koncepció ellenére a Fungi bevezetésének időzítése a zavaros piaci körülmények miatt nem biztos, hogy optimális. Ez negatívan befolyásolhatja a token ($FUNGI) teljesítményét.

  • A Fungi és az ERC20i a memecoinok és az NFT művészet jelentős összeolvadását jelenti, hogy egy egyedülálló terméket hozzon létre. A technológia még gyerekcipőben jár, de arra számítunk, hogy a ciklus előrehaladtával az alkalmazások száma növekedni fog.

  • A Base, a Fungi és az ERC20i szélesebb értelemben vett elindítása nagy potenciállal bír, ha a Coinbase továbbra is képes lesz több felhasználót bevonni a kriptoökoszisztémába.
Mikor lesz Base szezon?

A Coinbase továbbra is az egyik legnépszerűbb tőzsde a crypto piacon. >100 millió regisztrált felhasználóval. A Coinbase a legmegbízhatóbb tőzsdeként betöltött pozícióján túlmenően a kriptovilágba újonnan belépő újoncok retail kedvence. A vezetői csapat felismerte ezt, és továbbra is lépéseket tesz a platform népszerűségének növelésére. Jelenleg kiépítik a tárca megoldásokat amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy ugyanolyan könnyen kereskedhessenek a láncban, mint a megbízható CEX-en. Emellett a Coinbase elindította a Base-t (Saját L2-je), hogy megerősítse pozícióját a crypto gazdaságban, és a világot a crypto gazdaságba vigye át. Úgy tűnik, hogy ezek az erőfeszítések kifizetődnek, ha megnézzük a TVL növekedését:

Ebben a kontextusban nehéz elképzelni, hogy egy bikapiac során a Base kiugrása nélkül játszódjon le. Az olyan várva várt fejleményekkel, mint a friend.tech e heti airdropja, csak idő kérdése, hogy mikor látjuk a Base-t megvadulni. Mostanában sokat beszéltük, hogy mennyire előnyös elsősorban az új projektekre koncentrálni. Ezt szem előtt tartva, van egy nemrég megjelent projekt a Base-en, amely valóban innovatív, friss narratívát produkál, és még egy új tokenszabványt (ERC20i) is bevezet – Fungi. Ezen a héten megnézzük ezt a magas kockázatú játékot, amelynek van annyi előnye, hogy megérdemli a figyelmet.

Fungi

A Fungi egy láncon belüli művészeti projekt, amely az új ERC-20i tokenszabványt használja. Mit jelent ez? Tekerjük vissza egy kicsit. Az Ordinals a spekuláció új területét nyitotta meg a Bitcoin hálózaton. A legegyszerűbben fogalmazva, az ordinalst úgy lehet elképzelni, mint Bitcoin NFT-ket. A BTC legkisebb egyedi egysége – a satoshis – szöveggel vagy képpel van beágyazva, ami egy teljesen új piacot teremt ezeknek az úgynevezett Bitcoin NFT-knek. Ez a koncepció azonban korlátozott volt, mivel az NFT adatok olvasásához vagy írásához egy szociális rétegre volt szükség. Ezzel szemben az Ethereum vezető szerepet tölt be az innovatív programozható blokklánctechnológia fejlesztésében. Az egyik ilyen legújabb fejlesztés a ERC20i token szabvány. A legtöbb token, amellyel az Ethereumon kereskedünk, ERC20 token, de az ERC20i lehetővé teszi az adatok felírását minden egyes tokenre, így minden egyes token egyedi és dinamikus lesz. Gyakorlatilag ezek az ERC20i tokenek rendelkeznek az ERC20 tokenek minden tulajdonságával, és úgy is viselkednek, lehetővé téve a DeFi felhasználók számára, hogy Ethereum Dappokban használják és kereskedjenek velük. Ugyanakkor az ERC20i hasonló az ERC404-hez (ami azt jelenti, hogy 1 token = 1 NFT). Az ERC20i azonban abban különbözik, hogy dinamikus és végtelenül helyettesíthető. A szabványt a toddstool.eth, aki elindította a Fungi mint a koncepciót alkalmazó első protokollt. Az ERC20i egy új tokenszabvány, amely új piacot nyit meg, és az első protokoll, amely ezt használja, a ciklus egyik legfontosabb L2-jén, a Base-en indult el.

A Fungi egyedi digitális művészeti alkotásokat készít “…a tokenek minden egyes adagja egy magra hasonlít, amely a tárca egyenlegétől függően egy egyedi, 24×24 pixeles dinamikus képet generál a Fungiról, amelyet a láncban tárolnak”. Minden alkalommal, amikor egy DeFi felhasználó $FUNGI-t vásárol, elad vagy átutal, egy egyedi mag keletkezik, ami egy különböző Fungit hoz létre, amely minden egyes tárcához kapcsolódik. Ennek vizuális bemutatása megtalálható itt:. A front end részét a decentralizált IPFS tárolóba töltik fel, így a projekt megváltoztathatatlan. A feliratoknak 2 típusa van: (1) dinamikus feliratok, amelyek minden tranzakcióval változnak, és (2) stabil feliratok, amelyek változatlanok maradnak.

Ha egy felirathoz kapcsolódó tokenek teljes egyenlege mozog, akkor a mű változatlan marad. Ez az NFT-k és a memecoinok kombinációját jelenti. A memecoinok továbbra is vezető narratíva/ágazat ebben a ciklusban, jelentős likviditást vonzva. Azáltal, hogy a memecoinon felül egyedi NFT művészet is megjelenik, olyan egyedi memecoinokat kapunk, amelyek leküzdik az NFT-khez hagyományosan kapcsolódó illikviditást és statikusságot. Ez látható az ERC20i-t használó második projekt elindításával – $PEPI, a hírhedt Pepe memecoint mintázó feliratokat. Ezek dinamikus feliratok, ami azt jelenti, hogy minél több coi van a tárcádban, annál jobban fejlődik a Pepe 6 szakaszon keresztül – a kis tojástól a kifejlett Pepe-ig. Ha megkedvelted a Pepe-edet, akkor stabilizálhatod, és biztosíthatod, hogy ne változzon, ha szeretnéd. Néhány csapat egy lépéssel tovább ment, és animált ERC20i-t készített, mint pl. Jelli. Már ebben a korai szakaszban is látjuk, hogy ez az új szabvány megragadja a piaci szereplők fantáziáját, és kialakul egy kialakulóban lévő narratíva.

Jó ötlet, rossz időzítés?

A fungik és az ERC20i innovatív, érdekes koncepciók. Ha azonban egy terméket rosszkor dobnak piacra, akkor a jelképes teljesítmény gyenge lehet, függetlenül attól, hogy mennyire jó az ötlet. A $FUNGI valószínűleg szárnyalna, ha a projektet bikásabb körülmények között indítanák el. A szélesebb piacon a kimerülés néhány egyértelmű jele és a potenciális trendforduló veszélye miatt lehet, hogy a $FUNGI esetében egyszerűen csak rossz időzítésről van szó. Mindazonáltal az ERC20i egy valódi innováció. Ez egy narratíva a memecoinok és az NFT-k metszéspontjában, a kripto két olyan szektorában, amelyek a leghevesebb bikás momentumot mutatták, amikor a saját piacaik trendben vannak. A Fungi egyesíti ezt a két szektort, miközben elindul egy olyan láncon, amely a Base retail barát lánccá válik, mivel a Coinbase kiad egy intelligens tárcát, amely a lehető legkönnyebbé teszi az újonnan érkezők számára a láncon belüli kereskedést. Enyhén szólva a Fungi és az ERC20i minden kereskedő radarján ott kell, hogy legyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *