Preloader

A fogyasztói láncok felemelkedése

A retail itt van.

Nos, talán nem az egész retail szekció.

De a Coinbase app nagy rangsort ugrott az App Storeban, új launchok mennek folyamat, 100X minden második nap, és a trending oldal DEX Screener tele van memecoinokkal.

Azzal, hogy egyre több fogyasztó lép be a kriptoba, a figyelem a kripto barát láncokról és narratívákról a fogyasztóbarát láncok és narratívák felé tolódik el. A fogyasztóbarát láncnak néhány tulajdonsággal kell rendelkeznie:

  1. Olcsó használat
  2. Könnyen hozzáférhető
  3. Széles körben vonzó dAppok

Ma két lánc emelkedik ki számomra ebben a kategóriában: Solana és Base.

Solana

Amikor ezt írom, a DEX Screener-en a solana projektek a top 100 trendingből kb 70-et tesznek ki!!!!! Ezek nagy többsége (ha nem is mind) memecoin.

A Solana megtalálta azt a rést, amelyet a Binance Smart Chain és a PancakeSwap az elmúlt ciklusban elfoglalt: a retail számára a memecoinnal való olcsó kereskedés központja. Ráadásul most, hogy több Solana mecoin elérte az 1 milliárd dollárt, a SOL ára emelkedik, és az USDC beáramlik a Solana-ba, a láncnak bőséges likviditása van ahhoz, hogy az új memecoinokat még magasabbra tolja.

Egyesek még arról is beszámoltak, hogy a régóta Ethereum felhasználók kihasználják a Solana előnyeit:

Ezen a héten még jobban belemerültem a Solana-ba. Amíg a Solana továbbra is uralja a retail felhasználást, arra számítok, hogy továbbra is felül fog teljesíteni. A SOL-omat a szokásos airdrop farming stratégiákba telepítem, amelyeket később ebben a cikkben ismertetek.

Base

A második lánc, amelyet retail központnak tekintek, a Base. A Coinbase L2 vonzó mind az Ethereum közösség, mind a retail felhasználók számára.

A base-nek több olyan specifikus katalizátor is van, amely a felhasználást ösztönözheti:

  1. A Dencun frissítés az Ethereumon jelentősen olcsóbbá tette az L2 díjakat. Bizonyos tranzakciók a Base-en mostantól kevesebb mint 1 centbe kerülnek.
  2. A Coinbase nemrég bejelentette, hogy a felhasználók közvetlenül a Coinbase számlájukról vásárolhatnak majd tokeneket a Base-en.
  3. A Base egyfajta központjává vált az olyan socialfi alkalmazásoknak, mint a friend.tech és a Farcaster. Ha ezek közül valamelyik újjáéled, és kitör a kriptopiacról, az tömeges elfogadottságot hozhat a Base számára.

Éppen nemrég jelentette be a Family nevű új tárca, hogy a Base alkalmazáson belül közvetlenül az üzenetekből történő fizetéseket:

Hamarosan (valószínűleg ezen a héten) egy mélyreható cikket írok a Base-ről, ezért nem fogok túlságosan részletesen beszámolni a stratégiáimról most, azonban eddig az Aerodrome-on való gazdálkodás és a Socialfi alkalmazások használata a Base-en a legjobb módja annak, hogy az ökoszisztémára fogadjunk. Az Aerodrome hihetetlen APR-ekkel rendelkezik most, így még a blue chip eszközökkel is farmolhatsz.

A trillió dolláros adoptáció

Ahogy a Total DeFi TVL gyorsan közeledik a 2021-es ATH-hoz, valami világossá vált számomra: A DeFi végül több mint 1 trillió dollárnyi betétet fog tartani.

Jelenleg a likvid stakinggel együtt a teljes DeFi TVL 160 milliárd dollár körül van. A 6X egy trillió reálisabb, mint gondolnád. Ha a teljes kriptopiaci cap 4x-re nő, ahogy azt sokan jósolják, és a DeFi piaci részesedése a CeFi fölé emelkedik, ahogy az már most is történik, akkor a 6X nem csak elérhető, hanem reális is.

Ha ez megtörténik, a hatás az egész DeFi iparágra óriási lesz. A DEX-ektől kezdve a portfólióalkalmazásokon át az oktatási vállalkozásokig minden fellendülést fog tapasztalni. Ezért döntöttem úgy, hogy a DeFi területén építek lehetőségeket, és ebbe az iparágba fektetem az időmet és a pénzemet is több minden mellett..

On-Chain Adatok

Solana TVL Flippelte a BSC-t

A Solana TVL (beleértve a likvid stakinget is) ezen a héten először előzte meg a Binance Smart Chain-en. Ez hangsúlyozza a Solana folyamatos felemelkedését a retail vezető láncaként.

Blast TVL áttöri az 1 milliárd dollárt

A Blast TVL tovább emelkedett, bár már több napja nem emelkedik, mivel az ETH konszolidálódik. Ezen a héten átlépte az 1 milliárd dollárt, ezzel jelenleg a DeFi 9. legnagyobb láncaként áll.

Stablecoin rohanás van a Base és Solana láncokon

Mind a Base, mind a Solana jelentős stabilcoin beáramlást tapasztalt a héten. A Base teljes stablecoin piaci tőkeértéke 56,73%-al, a Solana pedig 7,84%-al nőtt. Ez valódi pénzt jelent, ami belépett ezekbe a láncokba.

A Raydium díjak továbbra is erőt mutatnak

A Raydium, a Solana vezető DEX-je, a Solana megnövekedett forgalmának egyik haszonélvezője volt. Az elmúlt 7 napban a Raydium több mint 7 millió dollárnyi díjat kapott, amivel a kripto top 10 dappja közé került.

A TON DeFi formát ölt

A TON DeFi, bár még mindig kicsi a TON piaci kapitalizációjához képest, az utóbbi időben emelkedik. A Telegramhoz szorosan kapcsolódó TON egy alvó lánc lehet a fogyasztói elfogadás szempontjából. A Telegram nemrég bejelentette, hogy a csatornatulajdonosokkal való közelgő hirdetésmegosztásuk a TON blokkláncon fog történni.

 Jelenlegi Defi dolgok amiket csinálok


Ezek azok a jelenlegi stratégiák, amelyeket jelenleg aktívan alkalmazok. Hacsak másképp nem jelezem. Eezek a projektek nem biztos, hogy megfelelnek neked is. Ezen a héten nincsenek jelentős változások, azonban valószínűleg fel fogok venni néhányat ezen a dipen. Ha nem jelzem másként, addig folyamat DCA-zom és növelem a tárcáim egyenlegét.

(Szerintem már késő, mert erős a verseny, de itt hagyom a régieknek  app.ethena.fi/join/lbsm3 – Itt farmolok erősen. ETH hálózaton fő fókusz! (Másik Scroll) Binance labs támogatása, erős likviditási cap-ek! Hamarosan betelik! Májusi TGE-ig maradok és mindent csinálok, ami kell, hogy shardokat gyűjtsek. Korai vagy. Első Epoch-nál járunk, amiből 9 nap van még. )

SOL

  • Tézis marad, hogy Firedancer javuló skálázhatóságot hoz, egy új DeFi ökoszisztéma, érdeklődés a mainstream fizetések, DePIN, és a fogyasztói DApp-ok iránt.
  • jitoSOL kölcsönadás a MarginFI-n pontok farmolásához
  • jitoSOL kölcsönadás a Kamino Finance-en a pontok farmolásához
  • A Meteora Farmolása egy lehetséges airdrop miatt
  • Parcl oldalon passzívan továbbra is farmolom a pontokat. (USDC-t kölcsönzöm a MarginFI oldalon, hogy likviditást biztosítsak a PARCL oldalon és pontokat farmoljak. 2 ParcL NFT-t tartok, hogy növeljem a pontjaim számát a felhalmozáshoz).

Avalanche (AVAX) – Mind a játék, mind az RWA infrastruktúra alhálózatokra épül. Partnerség a JP Morgan, a Citi és más intézményekkel.

Helium (HNT) – Érdekel jelenleg kereskedésre a DePIN narratív erőssége, Solana ökoszisztéma és új mobil csomag bejelentése, a mobil csomag ügyfeleinek száma növekszik

 Celestia (TIA) – A héten növeltem a pozíciómat. Potenciálisan az airdropok miatt. Látom, hogy ez lesz a Cosmos ökoszisztéma növekedésének fő kedvezményezettje. Az új rollupok elindításának fő kedvezményezettje is. Tucatnyi közelgő integráció.

  • Stakelek az airdropokra való jogosultsághoz
  • LiquidStakelek a Milky Way-en keresztül, hogy kvalifikálhassam magam egy lehetséges Milky Way airdropra
  • Mars Protocolnál Kölcsönadok milkTIA-t
  • Stride-on stakelek STRD-ért cserébe.

Sei (SEI) – Párhuzamosított EVM. Erős narratíva, mint “e ciklus SOL-ja”.

  • Stakelek a SEi dashboardon Compass wallettel
  • Testnet aktivitását csinálok (PL: yaka finance, kawa finance)

 Cosmos ökoszisztéma tokeneinek stakelése a potenciális airdropok miatt – ATOM, OSMO, KUJIRA és INJ

 Restaking: etherfi-n eth-t eETH-ra cseréltem be, hogy etherfi és eigenlayer pontokat gyüjtsek + pendle-en 2x bónuszért letétbe helyeztem.

Ondo Finance (ONDO) – A CoinBase Ventures által támogatott és több mint 200 millió dollárnyi TVL-t tartalmazó tokenizált valós világbeli eszközprotokoll. Növekedési potenciál a hozamtermelő USDY stabilcoinjukon és a tokenizált eszközökön keresztül, amelyek túlmutatnak a kizárólag amerikai állampapírokon.

 Pyth: PYTH tokeneket stakelek a pyth https://staking.pyth.network/ oldalon potenciális airdropokért. 1250 felett van értelme. 2000 darab felett nagyon jó poziban vagy. EVM címeteket a profil pont alatt ne felejtsétek el megadni (Metamask, Rabby..)

 Gh0st – Az első SPL22 token a Solanán. Ez az Ethereum új ERC404 tokenjeinek megfelelője. Néhány héttel ezelőtt jó belépést kaptunk. Még mindig tartom felépülésre várva.

Stacks: Likvid staking Stackingdao-n. Bitflow-n pedig a liquid stakelt STX-ből LP párt hozok létre és lekötöttem 30 napra. Ezt folyamatosan csinálom. 20-30%-ot hagytam sima stSTX formájában, hogy a jővőbeni airdropokra biztosan jogosult legyek. Nehogy azért maradjak ki, mert az összes stSTX-em LP párban van a bitflownál… Zest protocolban kölcsönadtam az stSTX-em egy részét, hogy 1.5 pontot kapjak /stSTX. + potenciálisan pontrendszerük indulhat és díjazhatnak visszafelé is.

Scroll + Linea + Zksync farmolás. Jelenleg Scroll még mindig alulfarmolt. Többi már kissé kései.

Hyperlane + debridge + jumper + squid bridge-eket farmolunk potenciális airdropokért. Linea + Scroll + Bridgekről airdrop csevegőben kitűzött üzeneteknél + sf-yf-ad csatornán találsz infókat.

Token kutatás:

Vásároltam

Aerodrome (AERO)

  • Vezető DEX a base-en
  • ve(3,3) tokenomika
  • A legegyszerűbb módja a Base ökoszisztémára való fogadásnak

Várakozás

 Jupiter Exchange (JUP)

  • A legnagyobb DEX a Solana és az egész kripto területén.
  • Majdnem akkora volument dolgoz fel, mint maga az Uniswap.
  • Tartózkodom, mert még nem világos, hogy az aggregátorok mennyi értéket kapnak az az alapul szolgáló likviditási poolokat működtető protokolloktól.
  • Várjuk, hogy a csapat bővítse a perp DEX-üket, ami több potenciális értékkel bír.

Whales Market (WHALES)

  • OTC piactér a pontok és a jövőbeli airdropok számára
  • Nagyszerű játék a pontmeta és egy igazán egyedülálló protokoll
  • Várjuk a nagyobb visszahúzódást. Kényelmesen elviselem azt a tényt, hogy lehet, hogy nem kapok ilyet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *