Preloader

A Cosmos számos győztest hozott létre, de néhány projekt továbbra is viszonylag alulértékelt és a kriptopiaci résztvevők által alulhasznosított.

Legfontosabb tudnivalók:

  • A Cosmos tovább bővül, mivel továbbra is győzteseket termel.

  • Az Injective és a Celestia az elmúlt hónapokban a Cosmos ökoszisztémajátékok középpontjába került, de a CFH úgy véli, hogy más hálózatok nem kaptak elég figyelmet.

  • A Kujira egy decentralizált hálózat, amely a FinTech új világának kiépítésére összpontosít. A 164 millió dolláros TVL értékével, mindössze 500 millió dolláros piaci tőke mellett, vitathatatlanul ez a Cosmosból érkező legalulértékeltebb lánc.

  • A Neutron célja, hogy a fejlesztők számára az elsődleges hely legyen a láncokon átívelő dAppok létrehozására. Bár a Neutron nem rendelkezik a Kujira-hoz hasonlóan központi dApp kínálattal, a funkciók erős keverékével rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy különböző narratívákhoz kapcsolódjon.

  • Még ha nem is érdekel bennünket az új kitettség megszerzése a piacnak ebben a bizonyos pontján, ezeket a láncokat érdemes felfedezni – különösen a Kujira-t és annak dApp csomagját.
Cosmos Bővülés

Cosmos ökoszisztéma eddig néhány nagy győztest hozott létre ebben a ciklusban, és a CFH olyan projekteket támogatott, mint az Injective, a Thorchain és a Celestia, amikor a Cosmos ökoszisztémáról van szó. Az Injective Protocol (INJ) viharral vette be a piacokat, mivel az L1 szektorban felülmúlta a teljesítményt, és a múlt héten elérte a 36x eredményét 2023 januárja óta. Ez különösen lenyűgöző, figyelembe véve, hogy az INJ-nek nem ez az első bikapiaca, ami az INJ-t azon “régi” coinok nagyon válogatott kategóriájába helyezi, amelyek megdöntötték korábbi történelmi csúcsukat. A Thorchain (RUNE) egy csúnya medvepiacon keresztül jutott el a rekordmennyiségekhez, ami azt bizonyítja, hogy kínálatuk valódi termék piaci illeszkedéssel rendelkezik. A Celestia (TIA) 2023-ban a maga idejében a vezetőülésben ült, és hatalmasat lépett előre. Ráadásul a TIA stakereket értékes airdropokkal jutalmazták, hogy a ciklus eddigi egyik legjobban teljesítő eszközét tartják. Ugyanúgy, ahogy a magasabb árak magasabb árakat szülnek, ha egy ökoszisztéma hírnevet szerez a győztesek előállításáról, ez a tendencia valószínűleg folytatódik. Ezt szem előtt tartva a CFH két további Cosmos láncot vizsgál, amelyek a népszerű piaci mérőszámok alapján alulértékeltnek tűnnek. Az INJ és a TIA hihetetlen felfutásaik miatt nagy figyelmet kaptak, de van még két másik Cosmos L1 projekt ugyanebben a szellemben, amelyeknek magasabb a TVL-jük, de a piaci kapitalizációjuk töredékénél állnak. Ma a Kujira (KUJI) és a Neutron (NTRN), két olyan hálózatot vizsgálunk meg, amelyek TVL-je az egekbe szökött, de kevesebb figyelmet kapnak, mint Cosmos testvéreik.

Kujira – A Yin az Injective Yangjához képest

Kujira egy “decentralizált ökoszisztéma, amely forradalmasítja a FinTech-et”, ugyanúgy, ahogy az Injective Protocol “a pénzügyekre épített blokklánc”. A legtöbb más lánccal ellentétben ahhoz, hogy egy szerződés elindulhasson a Kujirán, a DAO-n keresztül kell megszavazni. Ez biztosítja a dApp-ok magasabb minőségét és lényegében egy “hard-rug mentes” ökoszisztémát. A láncon minden token egy Cosmos natív token, és a kereskedésből származó bevétel teljes egészében a KUJI stakereket illeti meg. Mivel a lánc kifejezetten a FinTech-re összpontosít, érdekes innovációkat generált a Cosmos térben:

  • A Kujira Fin a Cosmos első 100%-os on-chain tőzsdéje, amely egy rendeléskönyv stílusú rendszert használ, ami vitathatatlanul az előnyben részesített megközelítés, ha a DeFi tömegeket akar elérni.

  • Az ORCA lehetővé teszi, hogy olcsó kriptót szerezz a likvidált on-chain pozíciókból – a kripto első piactere a likvidált biztosítékoknak.

  • A GHOST egy zökkenőmentesen integrált dApp, amely lehetővé teszi a Kujira felhasználók számára, hogy kölcsönadják eszközeiket, hogy kamatot szerezzenek, vagy kölcsönözzenek eszközeik alapján, hogy biztosítsák a likviditást. Ez a szolgáltatás a Kujira és a dAppok hálózatának biztonsága miatt vonzóbb a Kujira-n, mint más láncokon.

A hab a tortán? Gyönyörűen szilárd tokenomika. A KUJI teljes mértékben forgalomban van, és egyenes értéknövekedéssel rendelkezik, mivel minden díj a KUJI-stakereknek jár.

Neutron – A keresztes lovag

Míg a Kujira inkább a FinTech-re specializált rendszer létrehozására összpontosít, Neutron inkább arra összpontosít, hogy a piac egészére kiterjedő, láncokon átívelő jövőt biztosítson, amelyet jellemzően a Cosmos projektekhez társítunk. A Neutron célja, hogy a vezető okosszerződés lánc legyen a fejlesztők számára, hogy láncon átívelő dAppokat építsenek, a DeFi-ben a láncok közötti átjárhatóságot helyezve előtérbe. Például egy DeFi felhasználó zökkenőmentesen használhatja a láncközi LIDO-t az alábbiak szerint:

  • Depositolás egy Neutron okosszerződésbe, ahol aztán automatikusan átutalásra kerül, és a natív láncba kerül.

  • A felhasználó ezután megkapja a Neutronon a Liquid Staking Derivative-ot, amelyet az általa választott dApp-okban használhat fel, így a Cosmosban kihasználatlan likviditást szabadít fel, miközben javítja a DeFi felhasználói élményét.

A Neutron a kriptopiacok más szegleteiben is egyedülálló pozícióban van. A Celestia rollupok elszámolási rétegeként és a TIA likviditás hídpartnereként fog működni, így a moduláris narratíva egyik főszereplője és a TIA lehetséges bétajátékosa lesz. A tokenomika nem olyan vonzó, mint a KUJI-é, de ha a piac továbbra is olyan bikás marad, mint most, akkor ez nem jelent akkora aggodalmat. A kínálat mindössze 28%-a van forgalomban, de idén júniusig nincs jelentős feloldás. Mivel ezek a feloldások hónapok múlva lesznek, ez nem egy vörös zászló, de érdemes szemmel tartani. A feloldásoknak általában nagyobb súlyuk van a hosszabb medvepiacokon, míg a tomboló bikapiacok a hírhedt “bikás feloldásokat” produkálhatják, egy önbeteljesítő mém, amely arra ösztönzi az embereket, hogy a coinokra licitáljanak, új kínálati feloldásokat látva, hogy kiszorítsák a shortokat.

A kozmosz terjeszkedése folytatódik

A Kujira és a Neutron két gyorsan növekvő alternatívát kínál az Injective és a Celestia mellett, ha a Cosmos ökoszisztémának való kitettséget keresed. Vitatható, hogy az Injective Protocolhoz képest ezek a projektek alulértékeltek, ha összehasonlítjuk az összes projekt TVL-jét és piaci tőkeértékét (bár meg kell jegyezni, hogy a NTRN kínálata nem teljesen felszabadult). Jelenleg a memecoinoknál jelentős futásokat tapasztalunk, ami gyakran jelzi a lokális csúcsot, míg a BTC dominancia rallyt tart, mivel új történelmi csúcsokkal szemezik. Még ha nem is szeretnél több kitettséget szerezni pontosan ebben a piaci helyzetben, a Kujira-n elérhető dApp-okat érdemes kihasználni a nagyszerű UX és a DeFi egyedi megközelítése miatt. Az ebben a cikkben használt indikátorok alapján a Kujira itt kiemelkedik, mint a legjobban alulértékelt projekt, amelyet megvitattunk, ami nagyszerű jelöltet jelent, ha még nem léptél be a Cosmos-ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *