Preloader

Vajon az ONDO képes lesz-e folytatni a teljesítményét néhány gyenge tokenomika ellenére?

A legfontosabb tudnivalók:

Az intézmények egyre inkább részt vesznek a kriptopiacon – a hagyományos pénzügyek és a kripto egyre jobban összekapcsolódik.

Ezt a tendenciát jól példázza a BlackRock által létrehozott “USD Institutional Liquidity Digital Fund” (BUIDL), amely kezdetben 100 millió dollárt hozott be, most pedig 300 millió dollár nettó betétet helyezett el Ethereumban.

Az Ondo Finance vezeti az RWA narratívát és a “CeDeFi-t”, amely tokenizált kitettséget kínál olyan értékpapíroknak, mint az amerikai állampapírok és pénzpiaci alapok, és célja a hagyományos pénzügyek és a kripto egyesítése.

Az Ondo termékcsaládjába tartozik az USDY (stabilcoin hozammal), az OUSG (tokenizált rövid távú amerikai kincstárjegyek), az OMMF (tokenizált pénzpiaci alap) és a Flux Finance (engedély nélküli és engedélyköteles tokeneket támogató hitelezési protokoll).

Míg az ONDO jelképes hasznosságának és értékgyarapodásának állapota megkérdőjelezhető, az RWA narratívája nem az. A bikás piaci áramlás mindent felülmúl. Volt egy figyelmeztető lövés a közelmúltbeli piaci törléssel, de ha a BTC lokális aljpontra került, az RWA (és az ONDO) tovább emelkedhet.

Az intézmények itt vannak

A BTC ETF áramlások most egy újabb tényezőt jelentenek a kripto kereskedők számára, amelyet a piac mérlegelésekor figyelembe kell venniük. Ezzel a megnövekedett intézményi részvétellel a CFH írta, hogy ezúttal kissé más a helyzet. Egyesek még azt is mondják, hogy ez a ciklus “intézményi irányítású”. Narratív szempontból ennek a gondolatnak a szórakoztatása különösen egy narratívához irányít minket – a Real World Assets (RWA). A múlt hónapban a BlackRock létrehozta a első tokenizált eszközalapját – “USD Institutional Liquidity Digital Fund”, más néven BUIDL. Az alap gyorsan 100 millió dollárt húzott be, mielőtt ezeket az alapokat az Ethereum blokkláncra telepítették volna. Azóta a nettó befizetések / befektetett tőke 300 millió dollárra nőtt.

Az első negyedéves összefoglalóban írtam, hogy az Ondo Finance és az $ONDO az RWA hype-nak köszönhetően jó pozícióban van a második negyedévre. A BTC nagy visszaesése és az altok hatalmas tőkeáttételének eltörlése ellenére az ONDO jól tartotta magát. Mindig felfigyelünk az erősségre az egész piacra kiterjedő gyengeséggel szemben, és az ONDO az első negyedév végi lendületnek köszönhetően ellenállónak bizonyul. De mi is az Ondo Finance? Érdemes használni? Van esélye a natív tokennek arra, hogy nagy nyertes legyen az RWA szektorban? Nézzük meg közelebbről.

Ondo Finance

Az Ondo Finance (Ondo) a “centralizált decentralizált pénzügyek” vagy “CeDeFi” egyik fő mozgatórugója, amely a kriptohasználók számára hozzáférést biztosít az olyan értékpapír kockázatokhoz, mint az amerikai állampapírok és pénzpiaci alapok. Az Ondo ajánlatai olyan szervezetek által kezelt alapokba történő befizetéseket jelentenek, mint a BlackRock és a PIMCO. Jelenleg az Ondo Finance a piacvezető protokoll (amely rendelkezik tokennel – ONDO) a következők tekintetében tokenizált nyilvános értékpapírok. Rengeteg volatilitás van a kripto befektetői számára. Az Ondo célja, hogy egyesítse a hagyományos pénzügyek megbízhatóságát a blokklánc technológiával, és tokenizáljon stabil, jövedelemtermelő eszközöket. Az Ondo struktúrája két elsődleges elemből áll: (1) az eszközkezelési oldal, amely a tokenizált pénzügyi termékek létrehozásáért és felügyeletéért felelős, és (2) a technológiai oldal, amely az Ondo kínálatát támogató DeFi protokollok fejlesztésére összpontosít.

Ondo TermékekUSDYOUSGOMMFFlux Finance
MeghatározásStabilcoin beépített hozammalTokenizált rövid lejáratú amerikai államkötvényekTokenizált pénzpiaci alapDeFi protokoll

Az USDY az Ondo termékcsomagjának vezető termékkínálata. Egy rövid lejáratú amerikai állampapírokkal és banki látra szóló betétekkel biztosított tokenizált kötvény, amelynek célja, hogy a nem amerikai befektetőknek stabilcoin hozzáférést biztosítson amerikai dollárban denominált hozammal kombinálva. A DeFi híres az exploitjairól és egyes csapatok gyakran megkérdőjelezhető akcióiról/ügyleteiről, ami részben ezért is teszi olyan nagyszerű piaccá a kereskedést. Ezzel szemben az Ondo az átláthatóságra, a megfelelésre és a befektetők védelmére helyezi a hangsúlyt, a hagyományos pénzügyekhez hasonlóan magas standardokat állítva fel. Mindezzel azonban együtt jár a szabályozás és a KYC, ami azt jelenti, hogy az Ondo szigorúan inkább CeDeFi projekt, mint DeFi projekt. Az Ondo minden egyes termékkínálata másképp strukturált és célzott:

OUSGOMMFUSDY
FedezetRövid lejáratú amerikai államkötvények (SHV)Amerikai kormányzati pénzpiaci alapokRövid lejáratú amerikai államkötvények és bankbetétek (saját tőke alárendeltséggel)
Alkalmas Földrajzi TerületekGlobálisGlobálisNemzetközi (nem USA)
Alkalmas Befektetői TípusokMinősített vásárlókMinősített vásárlókMindenki
SzerkezetKorlátozott partnerségi érdeklődésKorlátozott partnerségi érdeklődésElsőrendű biztosított kölcsön
Hozam TípusaA token értéke növekszik, mivel a osztalékokat újrainvestálják („felhalmozás”)Az ár 1,00 dolláron marad, osztalékokat extra tokenek formájában fizetnek ki („újrabázisozás”)felhalmozás+ újrabázisozás (mUSD)

Az Ondo által kifejlesztett Flux Finance egy olyan hitelezési protokoll, amely engedély nélküli tokeneket (pl. USDT) és engedélyezett tokeneket (pl. USDY) egyaránt támogat. A Compound V2 elágazása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kölcsönadjanak és kölcsönözzenek egy túlbiztosított keretrendszerben, és végső soron az Ondo token ajánlatainak hasznosságát hivatott növelni. A felhasználók stakebe helyezhetnek tokeneket, például USDT-t vagy USDY-t, és “fTokeneket” mintelhetnek, amelyek a poolban lévő pozíciójukat képviselik. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók kamatot kapjanak a befektetéseiken, a hitelfelvevők pedig biztosítékként használhatják azokat más eszközök kölcsönvételéhez. Az ilyen műveletek paramétereit azonban a szóban forgó tokenek korlátozzák. Az USDY-nak például szigorúbb paraméterei lesznek a hitelfelvételre/kölcsönzésre vonatkozóan, ahogyan azt az Ondo DAO szabályozza.

Az ONDO token

Az Ondo Finance jó protokoll, pontosan azt nyújtja, amit ígér. Azonban, ahogy az gyakran előfordul, a natív token (ONDO) nem sokkal több, mint egy kormányzásra használt token. Meg kell jegyezni, hogy a befektetők a token létrehozásakor a kiosztásuk 25%-át kapták meg, és jelenleg több mint 20x-re nőtt a befektetésük. Bár nem lesz több jelentős feloldás jövő évig, a tokenek feloldása folytatódik a következő, 1,66 millió ONDO-t tartalmazó körrel május 18-án. Ennek ellenére a token jól áll, egyszerűen azért, mert van mögötte narratíva és lendület. A legfontosabb tényezők itt a bikás piaci áramlások folytatódása (feltéve, hogy a BTC lokális mélypontot állított fel) és egy viszonylag új token, amely képes megragadni a figyelmet és a hype-ot.

ONDO Tokenomika
Forgalomban Lévő/Kibocsátási Ütemterv
Teljes Készlet10,000,000,000 ONDO
Forgalomban Lévő Készlet1,760,000,000 ONDO
Forgalom~18% forgalomban (maximális készlet)
Következő feloldásMájus 18. (1.66M tokenek)
HasznosságIrányítás
ÉrtékfelhalmozódásKizárólag spekuláción kívül nincs
“1 ONDO = 1 LAKÁS”?

A kripto szereti a mémeket. Az egyik ilyen mém, amely az RWA szektorból származik, az, hogy 1 ONDO elég magas árat fog elérni ahhoz, hogy 1 társasházi lakást vásárolj. Ez olyan FDV-t eredményezne, amely a 2021-es csúcsmániát elpirulttá tenné. Sajnos a mémek csak mémek. Az ONDO azonban piacvezetőként pozícionálta magát az RWA szektorban. Az Ondo Finance egy olyan szilárd termékcsomagot épített ki, amely megszilárdította a helyét a kriptóban. Ha úgy gondoljuk, hogy az intézmények idén megtették a következő lépést a kriptóba, akkor van értelme valamilyen formában RWA kitettséggel rendelkezni, még ha az “CeDeFi” is. Az RWA szektor továbbra is viszonylag kicsi, 7,5 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel, és továbbra is egyre több intézményi bevonást látunk a kriptóban. Megérkeztek a Bitcoin spot ETF-ek, a BlackRock több 100 millió dollárt helyez át az Ethereumba, Larry Fink azt mondja, hogy szeretne tokenizálni a pénzügyi eszközöket.… és mi itt vagyunk. Az Ondo továbbra is egy jó választás lehet a portfolionkba. Szerencsére mi még $0.2-on vásároltunk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *