Preloader
story-image

Gondolkodtál mar azon, hogy ki vagyok?

Ismerkedj meg velem​

WSBKING - CFH Alapító

Szia, WSBKing vagyok a Cryptofolio Hungary alapítója, de hívj csak “Jani”-nak. Egyetem előtt, alatt és után is folyamatosan crypto kereskedéssel és befektetéssel foglalkozom, immár több mint 6 éve vagyok itt a crypto piacon.

Az utam azután kezdődött, hogy az interneten több hirdetést is láttam erről a “dologról”, amit “kereskedésnek” hívunk, és ahogy azt el tudod képzelni, beszippantott a dolog.

YouTube videók, befektetési tervek, Instagram “guruk”, kereskedési botok, “gyorsan pénzt keresni”, 100%-os nyerő stratégiák – mindet kipróbáltam. Hamar rájöttem, milyen érzés számlákat elszúrni és pénzt veszíteni. Minden hibát elkövettem, amit ember elkövethet. Nem vagyok különleges, csak kitartó.

Életem ezen szakaszában a social media által kreált álom világban éltem. Úgy értem, hogyan is ne éltem volna? A social media platformokra tartalomgyártók 95%-a retail, akik tartalomgyártásból élnek és fogalmuk sincs valójában a kereskedésről és befektetésről. Mindenki ugyan azt ismétli, újra csomagolják a cryptora a forex és részvénypiaci dolgokat, de semmi újat nem mutatnak. Egyszerűen az álomvilágban tartanak, ahol napi 100x, majd holnap lambo vár.  

Ezután ismertem meg a mentoromat a pénzügyi piacok több mint 30 éves veteránját, a statisztika egykori 1. és 2. évfolyamos oktatója, aktuáriusi ösztöndíjas, feltaláló, vezető menedzsment tanácsadó, korai befektető az interneten (1993), Szerző és nemzetközi vitaindító előadót. Tőle tanultam meg a crypto specifikus egyedi stratégiákat, amiket tovább fejlesztettem, illetve az intézményi gondolkodásmódot. 

Van egy tanulási görbe, amit az emberek 90%-a ki akar hagyni és egyik napról a másikra megakar gazdagodni. Sajnos ez nem a valóság. A tudás hihetetlenül fontos. Ha orvos akarsz lenni, vagy sebész, akkor nem mész be csak úgy a műtőben, és mondod azt, hogy adj egy kést, majd én felvágom ezt a fickót és megműtőm minden tudás nélkül. Tényleg tudnod kell, mit csinálsz. Ha mérnök vagy, vagy mérnök akarsz lenni, akkor képzés, vagy tudás nélkül nagyon nehéz lenne hidat, vagy felhőkarcolót építened. Szükséged van a tudásra. Ha tanár szeretnél lenni, de nem ismered a tananyagot, akkor nagyon nehéz lenne értelmesen tanítani a diákokat, ha még te se tudod, hogy mit tanítasz. Ezért elengedhetetlen a tudás megszerzése, de ennek a tudásnak a megfelelő emberektől kell származnia. Így a mentorálás is létfontosságú. Meg kell értenie mindenkinek a befektetés és a kereskedés pszichológiai vonatkozásait is. Mert nagyon sokan veszítenek pénzt a pénzügyi piacokon. Nem azért, mert hülyék, hanem mert az érzelmeik legyőzik őket. 

A tanulásra való összpontosítás hihetetlenül fontos, ez megváltoztatja az életed. Ez természetesen nem csak a befektetésre és a kereskedésre vonatkozik. Ez mindenre vonatkozik, ezért a pénzügyi piacok olyan hihetetlenek, hogy képesek az élet értelmének megteremtésében, ha az emberek nyitottak erre, és ha nem koncentrálnak túlságosan a pénzre, akkor a pénz egyszerűen a dolgok helyes végrehajtásának eredménye lesz. Idővel, ha megfelelő módon csinálod a dolgokat, akkor gazdag leszel, nem kell egyik napról a másikra milliomossá válni. Ha ezt akarod, akkor valószínűleg elveszíted az összes pénzedet, amit az intézmények kezébe teszel, akik a pénzedet akarják, azt akarják, hogy magával ragadjon egy fantázia világ. A valóság az, hogy szükséged van arra a tudásra, amellyel a nagy játékosokkal harcolhatsz, és nyerhetsz.

Szerintem ez a fő oka annak, hogy a kereskedők eleve elbuknak – Álomvilágban élnek. – A sok-sok körbe-körbe járó séma mellett nem nehéz elhinni, hogy az a valóság.

Az önuralom is kötelező tényező. Minden gazdagság elmúlik önuralom nélkül. Az önuralom késztet arra, hogy megtartsd a pénzt, amit megkerestél. Sok példa van erre azok az emberek között, akik óriási összegeket nyertek anélkül, hogy megdolgoztak volna érte. Például a lóttónyertesek, vagy egyéb szerencsejátékosok. Ezek az emberek alapvetően visszaadják az összes pénzt, amit szereztek mert nem keresték meg igazán. A meg nem érdemelt pénz sokszor visszakerül a helyére. Amikor önuralommal keresel a pénzt, azt soha nem kell visszaadnod! A tiéd, és tovább fog növekedni.

Sokszor felteszik nekem ezt a kérdést: “Miért a maszk?”. A válasz nagyon egyszerű: “Miért ne a maszk?”.

Azt akarom, hogy a tagjaim azonosulni tudjanak velem. Tudom, hogy mit érzel, tudom, hogy hol vagy. Én magam is voltam már ott.

Látunk egy befutott kereskedőt egy Lamborghiniben, dizájner ruhákban és egy drága órával a csuklóján, és mit teszünk? Azonnal bálványozzuk ezt az embert, és beiratkozunk a kereskedési tanfolyamára, mert úgy gondoljuk, hogy ő tud kereskedni. “Persze, hogy tud kereskedni. Nézd a Lambóját!”

Aztán nagyon gyorsan rájövünk, hogy ez az ember valójában egyáltalán nem tud kereskedni. A végén elkedvetlenedünk. Az illető nem csinált semmi rosszat. Mi voltunk azok, akik rosszul ítéltük meg az illetőt.

Ez tehát a MIÉRT a maszkom mögött. Azt akarom, hogy a tagjaim ne az autóim vagy a ruháim alapján ítéljenek meg, más akarok lenni. Azt akarom, hogy a tanítványaim az eredményeim és más tagok eredményei alapján ítéljenek meg. És azt kell mondanom, hogy az eredmények rohadt hangosan beszélnek!

Iratkozz fel a heti hírlevelünkre

Töltsd ki az ürlapot és mi közvetlen a postaládádba küldjük a legfontosabb piaci információkat, hogy ne maradj le semmiről!

[mc4wp_form id=329]